About

Achmed Oso

 

‘Ik voel mij op m’n best als ik stof in mijn handen heb, teken of snijd, achter de naaimachine zit. Alle stadia van mijn vak doe ik zelf, van de eerste schets, patronen tekenen en stof uitzoeken, tot de laatste knoop en het passen met de klant.’

Oso (Bene, 1979) groeit op in Syrië. Zijn moeder zorgt voor haar twaalf kinderen en maakt aan huis handgemaakte couture voor dames. De appel valt niet ver van de boom want op zijn 14e heeft Oso een zomerbaan in een kledingatelier. Daar begint zijn passie voor de mode. Hij leert het modevak bij een Franse couturier in Syrië. In 2000 vestigt Oso zich in Nederland en studeert hij aan de Haagse Modevakschool. Vervolgens doet hij een studiejaar aan de Gerrit Rietveld Academie en studeert hij af aan de Academie Artemis in Amsterdam en M. Müller & Sohn in het Duitse Düsseldorf.

In 2010 start hij zijn eigen label OSO Couture en opent een grote winkel met atelier in Oegstgeest. In 2022 is OSO Couture verhuisd naar de Beethovenstraat in Amsterdam. De rest is geschiedenis.

OSO Couture 


‘‘Ik kijk naar modetrends maar ik zorg altijd dat mijn werk tijdloos blijft. Elegantie en luxe die niet na één seizoen voorbij is, daar streef ik naar.’

 

Oso’s passie ligt bij avond- en bruidsjurken. Ook zijn casual chic looks zijn bijzonder elegant en draagbaar. Zijn creaties zijn verfijnd, soms juist flamboyant met zo nu en dan een speelse ondeugendheid. De excellente kwaliteit van de stoffen, die speciaal voor OSO Couture in Italië worden gefabriceerd, maakt dat zijn meest eenvoudige ontwerpen stijlvol ogen. Oso doet geen enkele concessie aan de afwerking van zowel de binnen- als de buitenkant van zijn ontwerpen. Als een van de weinige couturiers in Nederland beheerst hij alle stadia van het ontwerp vak.

 

Het Atelier

 

“Het atelier is het kloppend hart van mijn bedrijf. Dat is waar het gebeurd, waar alles samenkomt. De fijnste stoffen in combinatie met de meest getalenteerde mensen.”

 

De liefde voor ouderwets vakmanschap gecombineerd met de nieuwsgierigheid naar de nieuwste technieken maakt het bezoeken van ons atelier een essentieel onderdeel van het beleven van OSO Couture. Alles wordt door ons met de hand gemaakt in ons eigen atelier in Amsterdam. Iedere stap van het proces ben je hoogstpersoonlijk bij en is een bijzondere beleving. Van het maken van de eerste schetsen, het uitzoeken van de fijnste stoffen en het (door)passen tot alles letterlijk op je lijf gesneden is. 

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt...

Meer info