Oso

Couturier Oso heeft de gave om de fantasie van een vrouw naar een hoger plan te tillen door er zijn eigen stijl en creativiteit aan toe te voegen.

Ik doe geen enkele concessie

 

De ingetogen en altijd vriendelijke Oso weet elke vrouw op haar gemak te stellen, als geen ander naar haar te luisteren en samen met haar op ontdekkingstocht te gaan naar een perfect doordacht ontwerp, waarbij hij tijd nooit een beperking laat zijn. Oso’s passie ligt bij avond- en bruidsjurken. Ook zijn casual chic looks zijn bijzonder elegant en draagbaar. Zijn creaties zijn verfijnd, soms juist flamboyant met zo nu en dan een speelse ondeugendheid. De excellente kwaliteit van stoffen – die hij met uiterste zorg in Parijs en Milaan selecteert – maken dat zijn meest eenvoudige ontwerpen stijlvol ogen. Hij doet geen enkele concessie aan de afwerking van zowel de binnen- als de buitenkant van zijn ontwerpen. Als een van de weinige couturiers in Nederland beheerst hij alle stadia van het ontwerpvak. Zijn talent is niet onopgemerkt gebleven. Zijn veelzijdige klantenkring strekt zich inmiddels uit tot in de allerhoogste kringen.

 

Oso (Bene, 1979) groeit op in Syrië. Zijn moeder zorgt voor haar twaalf kinderen en maakt aan huis handgemaakte couture voor dames. De appel valt niet ver van de boom want op zijn 14e heeft Oso een zomerbaan in een kledingatelier. Daar begint zijn passie voor de mode. Hij leert het modevak bij een Franse couturier in Syrië. In 2000 vestigt Oso zich in Nederland en studeert hij aan de Haagse Modevakschool. Vervolgens doet hij een studiejaar aan de Gerrit Rietveld Academie en studeert hij af aan de Academie Artemis in Amsterdam en M. Müller & Sohn in het Duitse Düsseldorf.

 

In 2008 waagt hij de sprong en opent hij een winkeltje aan de Lange Voort in Oegstgeest. Twee jaar later start hij zijn eigen label Oso Couture en opent een grote winkel met atelier aan de Terweeweg 60-62 in Oegstgeest.

 

Biografie Afspraak maken

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info